avbrytelse eller start i fremtiden?

Nyhetene rundt om tidligere kvartalspublisering av BlackBerry gikk rundt og fortsatt går rundt. Mye har blitt sagt, skrevet og spekulert.

Før vi også tar samme veien har vi tenkt oss å skrive om fakta.

Fakta:

 • salgstallene fra siste kvartalet er skuffende lav (kun 400.000 solgte enheter)
 • totalt omsetningen gikk ned igjen (-28,3%)
 • BlackBerry skriver underskudd igjen (372 millioner US $)
 • BlackBerry har aldri vært en ren enhetsprodusent
 • omsetningen har økt betydelig i software området (+89%)
 • BlackBerry er integrert i mer enn 60 millioner biler allerede
 • ekte markedsføring klarte BlackBerry ikke til og med i dag
 • BlackBerrys største svakhet og styrke er kommunikasjon (beste mobile kommunikasjonsenheter, men veldig svak kommunikasjon både internt og eksternt)
 • BBM virker svak mot WhatsApp, Threema og andere messenger (får forsterkning via EMTEK)
 • BlackBerry Radar blir outsourced
 • BlackBerry bestemte seg å slutte med egenproduksjon av enheter (ny Joint Venture PT BB Merah Putih overtar utvikling, produksjon og markedsføring)
 • John Chen kjenner kun få av BlackBerry enhetene og kjenner ikke en gang BlackBerry PlayBook (det er på en måte forståelig, men samtidig er utsagn skuffende for en CEO)

Joint Ventures:

 • PT BB Merah Putih: “BB Merah Putih is comprised of companies with extensive background in providing innovative mobile services to their customers, making the newly formed joint venture the perfect partner to offer trusted BlackBerry secure mobile software that is available exclusively to Indonesian customers.”
 • BBM Emtek: “Emtek’s impressive background and pedigree in entertainment, content and technology makes them the perfect partner to maximize the potential of BlackBerry’s messaging platform while meeting our financial and operational goals,” said John Chen, Executive Chairman and CEO, BlackBerry. “Our BBM users are passionate people that truly value BBM as the best way to share and connect with each other. We wanted to continue to offer our users even more with the most content-rich media and new services such as e-commerce, video, music and games.” og Bloomberg sier: «BlackBerry wants to be the WeChat of Indonesia with EMTEK deal.»

Hva betyr dette for BlackBerry?

Dette er definitivt ikke noe avbrytelse!

Mange av så kalte eksperter hyler høylytt at BlackBerrt gir opp, men fakta forteller en helt annerledes historie. BlackBerry skal spare masse penger pga. vedtakene som ble fattet, da software ikke ta så mye lagringsplass som hardware gjør. Utenom blir det mindre utfordringer i forhold til utvikling, produksjon og markedsføring. Sist nevnte har vært BlackBerrys største svakhet i de siste årene.

Hvilke konsekvenser medfører det for oss extreme very die hard fans?

Føreløpig vil det ikke ha noe betyndning generelt for brukerne. Ingen av våre BlackBerry 10-smarttelefoner – the real smartphones – skal slutte å virke natten over.

BlackBerry 10-smarttelefoner – the real smartphones – vil pålitelig fortsette å levere tjenestene de ble laget for og vil pga logiske betjeningskonsept og modnet HUB, hjelpe oss å forenkle dagen vår i omgang med daglig bølge av meldinger.

De fleste av utviklerne vil avvente for å se hva PT BB Merah Putih går videre med for å vurdere om de legger ut nye oppdateringer eller apper til BlackBerry 10-smarttelefoner – the real smartphones.

Hvordan skal det fortsette?

Dette er det prisbelønte spørsmål.

Vi her har bestemt oss for å avvente, utviklingsprosessen videre. I mellomtiden der, skal vi skaffe oss Passport telefoner av den sist lanserete generasjon. Så får vi se om PT BB merah Putih kommer med noe framtidsvisende. Og da håper vi på at de framtidige BB 10-smarttelefoner – the real smartphones  har med seg alt det som vi som brukere forbinder med en BlackBerry og som gjør forskjellen mellom dem overfor android og i-phone.

BlackBerry selv skal lansere ny oppdatering til BlackBerry 10 programvare. Ja, 10.3.3.xxx skal komme snart, nå i høsten. Opprinnelig skulle det blitt lansert tidligere, men det eksisterte flere hekker i sikkerhetsavklaringer som førte til forskinket lansering til og med i dag. Så snart som det nye programvaret blir lansert, får alle BlackBerry 10 brukere en av de sikkerste smarttelefoner i verden.

Når dere har ideer eller forslag så kan dere gjerne sende oss epost. Vi skal selvfølgelig videresende deres ideer og forslag til BlackBerry.

Vi takker alle lesere som har sendt oss masse eposter i de siste dagene og ukene, som har delt med oss sine bekymringer og tanker. Dere har vist hvor mye dere liker BlackBerry 10-smarttelefoner – the real smartphones og hvor stor interessen deres er i BlackBerry i det hele tatt.

Sånn, John Chen, it’s up to you to show you are with us and you don’t only see numbers.

 

Cheers so long

 

U