John Chen svarer 7 nøkkelspørsmål

John, siden du started hos BlackBerry i november 2013 har vært din prioritet å kutte kostnader. Hvordan vil du at BlackBerry vokser i fremtiden og hva er neste fase av BlackBerrys behandlingen?

Jeg laget en klar plan til Turnaround da jeg bestemte meg å ta direktørposisjonen i november 2013, og jeg er glad i å si at vi gjør en god jobb: oppnå positiv fri kontantstrøm, stabilisere inntekter og slå deretter vår innsats mot vekst.

Vi har oppnådd positiv kontantstrøm og på dette stadiet er vi fokusert på å stabilisere inntektene. Programvare- og teknologilisensering er nøkkelen til dette arbeidet og vi gjør store fremskritt på disse områdene.

Vi fortsetter å lede industrien i områder som er en del av Blackberry DNA – inkludert enterprise mobilitet og sikkerhet. Og en viktig del av vår strategi for å utvide vårt lederskap, er å gjøre viktige investeringer i disse kjerneområdene for vår virksomhet – både organisk og gjennom oppkjøp. I løpet av det siste året har vi gjort organiske investeringer på godt over $ 100M i våre sikkerhetstiltak. Og oppkjøpene vi har gjort er fokusert på sikkerhet, personvern og internett av dingsene, og vil bidra til å utvide våre plattformer programvare og tjenester virksomheten.

Vi har nylig annonsert planer om å kjøpe AtHoc, som strekker vår rekkevidde i massekommunikasjon og samarbeid, og vil være gunstig som vi utvider til å koble og sikre et utvalg av endepunkter. Som våre oppkjøp av WatchDox, Movirtu og Secusmart, vil AtHoc ytterligere styrke våre sikkerhets evner, som er uten sidestykke av våre konkurrenter. Og våre kunder vil få kjennskap om dette.

BlackBerry aksjer fallt ned i nesten 30% i året. Hva er det som investorer mangler om BlackBerry?

Vi har gjort store framskritt og er nå i sunn finansiel posisjon, men det er selvsagt fortsatt mye mer å gjøre. Vi er på punktet nå hvor vi er fokusert på å stabilisere inntektene med vedvarende lønnsomhet. Vi konsentrerer på vekst av vår kjerne programvare, virksomhet og lisensiering, og har investert tungt i vår styrke rundt sikkerhet med organiske investeringer det siste året.

En av BlackBerrys kjerne styrke er sikkerhet. Hvorfor er BlackBerry den tillit enheten i White House og hvordan vil du fortsette å være den mest etterspurte sikreste mulighet for regjeringer og bedrifter?

Sikkerhet og personvern er fortsatt i forkant av alt vi gjør – det er en del av vårt DNA og våre evner er uovertruffen. Globale lederer som alle G7 og 16 av G20 regjeringer stoler på oss med sine mobilkommunikasjon. Vår sikkerhetsplatform er påvist, men vi fortsetter å holde data sikkert og informasjoner privat. I dag sikrer Blackberry kommunikasjon fra ende-til-ende, fra tale, meldinger, data og filer, og vi har våre severdigheter satt på å sikre flere endepunkter som utgjør internett av dingsene.

Det virker som at BlackBerry fokuserer seg mest på bedrifter akkurat nå. Er forbrukeren virksomhet fortsatt en del av prioritetslisten?

Vi fokuserer oss på dette hva vi kan gjør best, og dette er sikkerhet, personvern og bedrifts mobil management. En utfordring når jeg tok denne rollen var å bygge bro tilnærming til både bedrifts- og forbrukermarkedet. Vi erkjenner at det er forbrukerne som er dedikert til Blackberry, og har alltid satt pris på produktivitet og sikkerhet som våre enheter gir. For disse brukerne, og de bedriftskunder som trenger den strenge sikkerheten til vår ende-til-ende-tilbud, tar vi skritt for å gjøre vår håndsett virksomheten lønnsom.

Er det mulig at BlackBerry vil opphøre sin håndset bedrift for å fokusere på programvare?

Hardware fortsetter å være en verdifull del av Blackberrys ende-til-ende-plattformen. Når det er sagt,er dette en utrolig mulighet for Blackberry for å fange opp en større andel av bedriftens omsetning og betjene de kundene som er avhengige av enterprise-klasse mobile løsninger som vi leverer. Vi har flyttet noen internt ressurser for å fokusere på sikkerhet og programvare. Og vi vil fortsette å være førstevalget for personer som ønsker å få mest mulig ut av sine smarttelefoner til å holde informasjonen beskyttet og maksimere deres produktivitet, kommunikasjon og samarbeid.

Du har nylig kjøpt AtHoc og sa at du gjør strategiske investeringer … Hvilke andre investeringer leter du etter og kan investorer forvente et annet oppkjøp?

BlackBerrys oppkjøp reflekterer de strategiske vekstområder vi har identifisert for å nytte våre våre unike ressurser og evner. Vi fortsetter å investere i selskaper som vil hjelpe oss å utvide i sikkerhet, personvern og internett av dingsene. Det AtHoc Oppkjøpet gir en imponerende kundebase som er i tråd med vår forpliktelse til å hjelpe myndigheter og bedrifter i sterkt regulerte bransjer. Totalt sett, våre oppkjøp og partnerskap tillater oss å vokse, forbedre vår virksomhets portefølje og betjene bedre våre kunder.

Kunne Blackberry bli kjøpt opp eller ville du vurdere en strategisk partner?

Blackberry er økonomisk stabil og på vei til å møte aggressive forretningsmålene vi har satt for selskapet. Vi fortsetter å ta de nødvendige skritt for å nå våre mål, mens vi er alltid på utkikk etter muligheter til å investere i partnerskap og teknologier som vil bidra til å drive vår virksomhet fremover.

Kilde