Gruppesøksmål mot MobileIron

jus_bilde

Advokatfirma Robbins Arroyo bekrefter at Mobile Iron ble anmeldt om føderal bedrageri i Superial Court i delstaten California, County of Santa Clara.

Klagen påstår at ledelse og direktører av MobileIron, Inc. (NasdaqGS: möbl) krenket Securities Act av 1933 ved å gjøre vesentlig falske og villedende påstander om MobileIron virksomhet prospekter. Gruppesøksmålet er arkivert på vegne av de som har kjøpt MobileIron verdipapirer i henhold til selskapets registreringsdokument og prospektet utstedt i forbindelse med sin børsnotering («IPO») den 12. juni, gir 2014.

Ifølge klagen skal MobileIron tjenestemenn har bedratt å investere offentlige og forårsaket prisen på sine verdipapirer til å bli solgt til kunstig oppblåste priser. Spesielt ble skulet at  selskapet hadde nylig blitt hacket og at plattformen var utsatt for sikkerhets bugs.

MobileIron-Logo

MobileIron ble hacket?

TheRegister.co.uk publiserte på 20. mai 2014 at en Hacker har vellykket hacket MobileIrons administrative server og utførte en hel slettning av alle tilkoblet mobile enheter som ble brukt av Aviva personal. En Aviva ansatt avslørt i artikkelen at bruddet skyldes bedriftens millioner i erstatning.

I kjølvannet av hendelsen flyttet Aviva fra MobileIron til BlackBerry Enterprise Service og inngikk diskusjoner med MobileIrons største forhandler Esselar til å avbrute sin kontrakt.

På 22. april 2015 publiserte MobileIron en pressmelding at MobileIron er ikke i stand å lukke sikkerhetshullet. På samme dag sendte MobileIron en annen pressmelding ut som sa at finansdirektøren trekker seg.

Første pressmeldingen står helt imot egentlige tanker å levere sikkert kommunikasjonstjenester. I hvertfall fallet aksjeprisen siden det om 25% og flere andre storkunder flyttet fra MobileIron til blant annet BlackBerry Enterprise Service.