Er katten ut av sekken?

Flere uker allerede hører og leser vi rykter om BlackBerry og Android.

Mange sier at BlackBerry lager en smarttelefon? som blir drived med Android mens andre sier at BlackBerry kun oppdaterer Android-Playeren i 10.3.3 til Android 4.4 som inneholder også Google Play tjenester.

startscreen

startskjerm BlackBerry 10.3.3 på Passporten

Mens vi ser startskjermen av en Passport (kanskje den nye Oslo-versjonen av Passporten) som viser Android-Runtime og vår elsket programvare BB10, så bør vise et annet bilde en BlackBerry med kun Androidprogramvare på.

kun Android på Passporten???

kun Android på Passporten???

Ryktene sier også at den kommende BlackBerry Slider – kalt Venice bruker Android som programvare, og at den blir den første med 64-bit system og Snapdragon 808 prosessor.

La oss ta et nærmere blikk på Venice modellen.

Venice_slider3

bildeskisse med BB10 som programvare

Spesifikasjoner:

BlackBerry_Notification_Icon prosessor: 1.8 GhZ hexacore, Snapdragon 808

BlackBerry_Notification_Icon minne: 3 GB

BlackBerry_Notification_Icon skjerm: 5,4″ QHD med avrundet sidekanter

BlackBerry_Notification_Icon 16 megapiksel kamera bak og 5 megapiksel frontkamera

Venice_slider4

Venice_slider2

 

BB10 som programvare

BB10 som programvare

kun Crackberry viser Venicen med Android

kun Crackberry viser Venicen med Android

Som vi vet inneholder rykter alltid en del sannhet. BlackBerry har nemlig sikret seg domener AndroidSecured.com og AndroidSecured.net, og ryktene går helt av deretter. Men vi tror at  domenene er bare en del av kooperasjon mellom Samsungs KNOX og MDM løsningen BES, og sier ingenting om nykommende modeller og programvarer.

Det er faktisk sånn at BlackBerry vil fokussere seg primær på forretningssektoren som er fortsatt en nisje, og blir behandlet av Android, Apple og Windows mer som ei stepdatter. Fokussering inneholder også at BlackBerry veksler fra smarttelefonsektor til softwaresektoren som hovedfokuss, mens smarttelefonsektoren blir ikke avviklet. Den skal bare spille en nedsatt rolle i forretningen sin.

Når BlackBerry klarer å sette seg inn i forretningssektoren som matchmaker, får BlackBerry sjansen til comeback.

Derfor er det viktig for BlackBerry å støtte så mange systemer som mulig i BES-en, og derfor sikret seg BlackBerry domenene AndroidSecured.com og -.net.

Men, går vi tilbake til ryktene om Android på BlackBerry smarttelefoner.

konsept

konsept

Det eksisterer flere bilder som den oven og den en eller den andre sier at BlackBerry planer å lage en smarttelefon som gjør i stand dual-boot – slik at man kan velge om man vil oppstarte Android eller BB10. Med dette er ment at man kan velge om man vil leke (Android) eller om man vil bruke sikkerheten (BB10).

Det er faktisk sånn at man kan allerede bruke Android som operativsystem på BlackBerryen sin. Siden PlayBook er det mulig å softe en Android-launcher på enheten og når man starter den så får man allerede Android-skjermen som viset på bildene over teksten. Så dette er ikke noe mysterium. Dette er kun vilje og  eksperimenterfryd.

Fortsatt er alt bare rykter og vi må vente til november til vi se Venice modellen på market, mens Oslo-Passporten (jeg venter på den med krible i fingrene) skal komme på slutten av måneden.

 

Meeeen, nå er kaffen min tomt og det er på tiden å fortsette med studium og utvikling av 3 nye apper (selvfølgelig native apper og ikkje porteringer) for BB10 😉 – hva slags apper disse blir skal jeg ikke enda snakke om – i hvertfall er disse planlagt for privatmarket 😉

Sånn, ha det fint og kos dere i sommerferie